Finasterid - løsningen mod hårtab

Hvis du ønsker at købe finasterid for at bekæmpe dit hårtab,
så er du kommet til det rette sted!

Køb finasterid

Finasterid tabletter og almen skaldethed hos mænd

Denne website omhandler mandlig skaldethed og hvordan dette kan forebygges. Denne type hårtab er ansvarlig for størstedelen af mænd der bliver skaldede, og bliver også kaldt for Angrogenetisk Alopecia (AGA). Mindst 80% af alle mænd vil opleve hårtab der er knyttet til AGA, selvom alderen hvorved skaldetheden starter er forskellig fra mand til mand. Fra National Health Service i England (NHS Choices):

Mandlig skaldethed er en af de mest almindelige former for hårtab, der påvirker omkring halvdelen af alle mænd når de når 50 år. Det starter typisk sidst i 20'erne eller i starten af 30'erne og de fleste mænd har hårtab i nogen grad når de når slutningen af 30'erne.

Der er kun en slags hårtablet der har vist sig at være succesfuld i behandlingen af mandlig skaldethed. Den aktive ingrediens i disse tabletter mod hårtab er kaldt finasterid.

Hvad betyder finasterid?

Finasterid refererer til et stof der bruges som en behandling til mænd der har problemer med deres nedre urinvej. Disse mænd har brug for urinere oftere og har problemer med at nå ud på badeværelset. Dette forårsages af en forstørret prostata på grund af en ubalance af testosteron og dihydrotestosteron i den mandlige krop. Mandlig skaldethed opstår også på grund af en ubalance i testosteron og dihydrotestosteron. Men dette betyder ikke at mænd der lider af hårtab også har problemer med deres urinvej. Brug af finasterid tabletter kan rette denne ubalance og stimulerer hårvækst på issen og forhindre yderligere hårtab hos mange mænd.

Finasterides historie

I 1970erne rejste en forsker fra et universitet i New York til en lille landsby i Den Dominikanske Republik på baggrund af rapporter om unge piger der ændrede sig til drenge. Det viste sig at disse rapporter var sande, og efter omfattende forskning, blev det konkluderet at de blev født som drenge men ikke udviklede mandlige karakteristika fordi de manglede et enzym kaldet 5-alfa-reductase. Mandlige karakteristika udvikles gennem det mandlige kønshormon testosteron og det mere potente dihydrotestosteron. Testosteron produceres i testiklerne, og i de dele af kroppen, hvor 5-alfa-reductase enzymet findes, bliver det omdannet til dihydrotestosteron. Medicinalfirmaet MSD brugte derefter denne viden til at fremstille finasterid der sætter en bremse på dette enzym, så mindre dihydrotestosteron bliver dannet hos sunde mænd der lider af en forstørret prostata. Når først deres niveau af dihydrotestosteron har sænket sig, vil deres prostata mindskes og deres symptomer forsvinde. Dette stof introducerede de til markedet under navnet Proscar. Herefter blev det opdaget at finasterid udløser øget hårvækst på issen og forebygger yderligere hårtab. Efter flere undersøgelser, konkluderede de at en langt mindre dosis af finasterid (i forhold til Proscar) var nødvendig for at være effektiv mod mandlig skaldethed. Som resultat, lancerede MSD et andet finasterid stof på markedet, specifikt rettet imod androgenetisk alopecia, kaldet Propecia.

Hvordan virker finasterid?

Enzymet, der er ansvarlig for omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron, er tilstede i hovedbunden. Mere specifikt i olie-kirtlerne i hårfolliklerne. Dihydrotestosteronen får hårfolliklerne til at skrumpe, hvoraf der opstår hårtab hos mænd. Når mænd tager finasterid tabletter, blokerer det enzymet, og som resultat, bliver mængden af dihydrotestosteron i hårfolliklen reduceret. Hårfolliklerne kan derefter regenerere sig selv; hårtab vil blive standset og der vil forekomme hårvækst igen.

Hvorfor skal jeg bruge finasterid?

Almindelig skaldethed hos mænd påvirker ofte deres selvbillede negativt. Den konstante bevidsthed om at have mindre hår på deres hoved, kan gøre dem usikre og få dem til at tvivle på deres handlinger. Tænk på hændelser der sker på arbejdet, i skolen eller i parforholdet. Generelt så har mænd der oplever skaldethed mindre livskvalitet. En ung mand vil have sværere ved at håndtere hårtab end ældre mænd, og derfor bør de starte med at tage finasterid med det samme, og dermed undgå et negativt livssyn. Livet er nemmere med en positiv selvopfattelse, og man kan opnå succes med kærlighed, økonomi og udseende. Hvis hårtab ikke påvirker en person negativt, behøver de selvfølgelig ikke at tage finasterid.

Hvornår kan jeg bruge finasterid?

Hvis du har lagt mærke til at dit hår bliver tyndere på forsiden af dit hoved eller på issen. En vigende hårgrænse er også en god indikator på at du taber hår. Androgenetisk alopecia følger et typisk mønster, hvilket gør det nemmere at fastslå hvorvidt dit hårtab er opstået på grund af denne genetiske sygdom. Med brugen af 'Norwood-Hamilton skalaen for mandlig skaldethed' er det muligt at evaluering din nuværende tilstand af hårtab. Norwood-Hamilton skalaen opdeler udviklingen af hårtab i syv kategorier.

Norwood-Hamilton skala med de syv faser af mandligt hårtab

Norwood-Hamilton skala for mandlig skaldethed

I Phase I er der ingen tegn på hårtab og derfor er der ingen grund til at bruge finasterid. I Fase II, III, og IV vil brugen af finasterid have den mest mærkbare effekt. Områderne med tynd hårvækst på tindingerne og issen indeholder stadig aktive hårfollikler, selvom du ikke kan genkende dette rent visuelt med øjet. Når du først starter med at tage finasterid dagligt, vil niveauet af DHT i olie-kirtlerne mindskes og hårfolliklerne vil have muligheden for at genopbygge dem selv. Som resultat, vil håret gro igen i disse skaldede områder. I Fase V, VI og VII vil størstedelen af de skaldede områder ikke have aktive hårfollikler længere og derfor forventes der mindre hårvækst. Dog kan du ved at tage finasterid standse hårtabet helt, beholde det dyrebare hår du stadig har tilbage og forhindre at blive helt skaldet. I konklusion, hvis du oplever hårtab relateret til androgenetisk alopecia, skal du købe finasterid så hurtigt som muligt for at udnytte de aktive hårfollikler der stadig findes på din isse. På denne måde kan du opnå den højst mulige tilbagevækst af hår før det er for sent.

Stop hårtab? Køb din farmaceutiske finasterid her!

Køb finasterid