Finasterid - løsningen mod hårtab

Hvis du ønsker at købe finasterid for at bekæmpe dit hårtab,
så er du kommet til det rette sted!

Køb finasterid

Erfaringer med finasterid

Det er blevet vidt debatteret hvorvidt finasterid tabletter kan forårsage bivirkninger i forhold til seksuallivet hos nogle mænd. artiklen nedenunder indeholder en førstehåndsoplevelse fra en ung mand der led af androgenetisk alopecia og derfor valgte at starte behandling mod hårtab med finasterid tabletter. Hvad der måske er mere interessant, er udtalelsen fra lægen der ordinerede tabletterne til ham. Hun siger at hendes mand også tager finasterid uden nogen bivirkninger. Disse modsætninger illustrerer situationen ganske godt. Glem ikke at mænd med negative oplevelser vil være mere tilbøjelige til at poste deres historie på internettet, end de mænd der er tilfredse med deres brug af finasterid. Generelt oplever en meget lille procentdel af mænd, der tager finasterid imod mandlig skaldethed, bivirkninger.

Den (Ikke Særlig) Hårde Sandhed Om Medicin Mod Hårtab

Jeff O. var 35, da hans kone Anerkendelse: Illustration af Mark Matchofor første gang konfronterede ham omkring deres døde sexliv. Parret var gået fra næsten daglige ture til noget der lignende en gang hver anden måned. "Jeg havde dårligt lagt mærke til det," forklarer Jeff. "Jeg kunne godt få erektion. Men den var ikke så hård som tidligere. Og den anden ting-" "Der er mere?" "Ja," siger Jeff, som er en medicinsk salgsrepræsentant fra Southern California. "Farven på min ejakulation var blevet gul."

Efter flere besøg hos lægen og en række tests, fandt Jeff ud af at han led af nedsat testosteron, og den mulige grund til dette chokerede ham. "Jeg skal være på hormonterapi resten af mit liv," siger han, "på grund af Propecia."

Propecia blev hyldet som noget nær et mirakelstof da det først indtog markedet i december 1997. Stoffet var mere effektivt i kampen mod hårtab end Rogaine og krævede ikke en rodet topisk ansøgning. På dette tidspunkt advarede medicinalproducenten Merck at en lille procentdel af alle brugere af Propecia kunne opleve visne erektioner og nedsat libido. Men for de millioner af mennesker der tyede til Propecia for at forebygge deres hårtab, var det risikoen værd.

Nu viser ny forskning at Merck kan have undervurderet vedholdenheden af nogle af Propecias bivirkninger. Som en del af en undersøgelse der blev udgivet i juni-udgaven af The Journal of Sexual Medicine i 2012, havde dr. Michael Irwig hos Geroge Washington Univeristy udspurgt 71 regulære brugere af Propecia og havde fundet ud af at 94% led af lav libido, 92% oplevede erektile dysfunktioner, og 92% havde nedsat sexlyst. Yderligere viste undersøgelsen at nogle af bivirkningerne kunne vare op til 40måneder i gennemsnit efter patienten stoppede brugen af stoffet, hvilket går imod den normale opfattelse af at kuren for ethvert uønsket symptom blot er at stoppe med at tage pillen. "Det er nyhedsværdien af denne undersøgelse - de vedvarende bivirkninger af Propecia," siger Irwig.

Det er vigtigt at huske på at teststørrelsen af Iriwgs undersøgelse var lille og at de fleste af de mænd han interviewede var blevet rekrutteret fra Propeciahelp.com, som er en online støttegruppe. Procentdelen af brugere der lider signifikante bivirkninger er væsentligt mindre end hvad denne undersøgelse tyder på. Der er dog stadig næsten ingen tvivl om at disse opdagelser vil forårsage yderligere granskning. De har allerede tiltrukket advokater: Mange firmaer over hele Nordamerika fører i øjeblikket sager mod Merck. Nøglespørgsmålet er nu hvorvidt Merck kendte til de vedvarende bivirkninger efter patienterne stoppede med at tage stoffet.

Hvis der er en rygende pistol her, så kan den være i Mercks egen hånd. Ifølge en klage der blev indgivet i Florida, havde Merck udvidet advarslen på produktmærkaten til at inkludere "vedholdenheden af erektil dysfunktion selv efter afbrydelse" efter en undersøgelse af Sveriges Medical Products Agency, som pegede på at Propecia kunne være et langvarigt seksuelt hæmningsstof. Men omskrivningen dukkede kun op i Sverige. I marts 2010 blev trykket også ændret i Italien, men intet om risikoen for varige seksuelle bivirkninger dukkede op i USA før dette forår, måske som modsvar til udgivelsen af Irwigs undersøgelse og en anmeldelse fra The Center for Sexual Function i Lahey-klinikken i Peabody, Massachusetts, som havde en lignende konklusion.

I en bekendtgørelse som svar på vores henvendelse, anerkendte Merck at nogle brugere af Propecia - det blev sat til 1.3% - oplevede erektil dysfunktion, men firmaet garderede sig mod emnet om hvor lang tid bivirkningerne kunne vare ved at oplyse at "en løs sammenhæng.. er ikke blevet etableret."

For at forstå sammenhængen mellem hårvækst og seksuel funktion, hjælper det at vide hvordan stoffet virker. Finasterid, den aktive forbindelse i Propecia, er en 5-alfa reductase hæmningsstof, hvilket betyder at den blokerer omdannelsen af testosteron til det mere potente dihydrotestosteron (DHT), hvilket udtynder håret og bidrager til skaldethed. Finasterid blev originalt udviklet til at mindske forstørrede prostata (i et stof kaldet Proscar), men lægerne opdagede at det også fik hår til at gro.

Det er værd at notere at drengebabyer der er født uden evnen til at konvertere testosteron til DHT er også født tvekønnet. "Du har brug for DHT til at udvikle en penis," forklarer Irwig. Af denne grund, rådes gravide kvinder til at undgå stoffet.

Den sene advarsel om Propecia er en ringe trøst for David M., en 29-årig mand fra Virginia, der stoppede med at tage stoffet efter fire år, kun for at opdage at hans bivirkninger var blevet forværret i de følgende 12 måneder. Han lider nu af et lav testosteronniveau (hvilket kan være til gynækomasti, eller som mobbere fra folkeskolen ville kalde det, 'tævepatter'). David erkender at han ikke udførte meget research inden han anmodede om sin første ordinering. "Håret faldt af, og min dermatolog foreslog Propecia sammen med Rogaine," siger han. "Det stoppede helt sikkert hårtabet. Det gjorde hvad det skulle."

Der er også mange mænd der har været på stoffet i årevis uden hændelse. Abdulmaged M. Traish, en professor i biokemi og urologi hos Boston University School of Medicine, forklarer at "Der er en redundans i biologi. Hvis ét tændrør fejler, vil de andre fortsætte med at brænde," hvilket betyder at menneskekroppen kan kompensere for tabet af DHT på forskellige måder.

For at adressere de varige effekter af Propecia tilstrækkeligt, er Merck nødt til at udføre en undersøgelse på 10.000 patienter - den ene halvdel på Propecia og den anden på placebo - over en femårig periode, siger Irwig. "Men jeg kan ikke se at den undersøgelse kommer til at ske. Det er for dyrt." Men hvad vi dog kan ved uden en undersøgelse er dette: Stop med at tage Propecia, og du risikere at miste det hår du har bevaret eller groet inden for et år.

Næste skridt er op til domstolene; de indledende retsprocesser er allerede på vej. (FDA har i mellemtiden været relativt stille omkring sagen. De godkendte Propecia til at bekæmpe hårtab i 1997 og, med en undtagelse af en advarsel i 2009 til Merck for ikke at være ærlige omkring risiciene, har ikke rigtig set sig tilbage.) Men en ting som alle kan blive enige om, er behovet for mere information. Som Bernard Daskal, en partner hos Lynch Daskal Emery (et advokatfirma på Manhattan, der undersøger Propecia), siger: "Hvis du har spørgsmål, bør du konsultere en læge, ikke en advokat."

For hvad det er værd, så ordinerer dr. Julian Mackay-Wiggan, en hudlæge hos Columbia University, stadig Propecia til sine patienter, såvel som mange andre læger. "Jeg siger til mine patienter at 'dette er et relativt nyt stof, og det her er hvad vi ved om det, og faktum er at vi ofte opdager mere som tiden går.'" Hvis nogen tvivler på hendes intentioner, så tilbyder hun et ret skudsikkert forsvar. "Jeg ved ikke om han vil lade mig sige dette," siger hun, "men jeg har min mand på Propecia."

Rapkin, M. (2012). The (Not So Hard) Truth About Hair Loss Drugs [Den (Ikke Særlig) Hårde Sandhed Om Medicin Mod Hårtab]. (kobfinasterid.dk, Oversættelse). Internet: www.mensjournal.com/magazine/the-not-so-hard-truth-about-hair-loss-drugs-20121115.

Stop hårtab? Køb din farmaceutiske finasterid her!

Køb finasterid